مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای
اگر کمی به سر تیترها و اسامی رادیاتورها در سایت های مختلف دقت کنیم، متوجه می شویم که که کنار رادیاتور پنلی همیشه از کلمه ی فولادی و کنار رادیاتور پره ای از کلمه ی آلمینیومی استفاده شده است ، مثلا رادیاتور پنلی فولادی …… یا رادیاتور پره ای آلمینیومی…… .
بنابر این علاوه بر تفاوتی که شما در ظاهر رادیاتورهای پره ای و آلومینیومی میبینید، جنس به کار رفته در بدنه ی آنها هم متفاوت است و همین باعث ایجاد خصوصیات متفاوت در آنها خواهد شد.
مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای از نظر قیمت:
از نظر قیمت که قطعا رادیاتورهای پنلی گوی سبقت را از رادیاتورهای آلمینیومی برده اند ، چرا که فولاد از آلومینیوم ارزان تر است و قیمت تمام شده ی رادیاتورهای پنلی ارزان تر می شود. ولی برای خیلیها صرفا قیمت مهم نیست و به موارد دیگری از جمله کیفیت و استحکام بدنه و میزان گرمابخشی و زیبایی ظاهری هم توجه دارند.
در ادامه رادیاتورهای پنلی و پره ای را از جهت آیتمهای بالا با هم مقایسه خواهیم کرد.
مقایسه ی طراحی ظاهری رادیاتور پنلی و پره ای:
زیبایی و نظافت
شکل ظاهری این رادیاتورها قطعا در نام گذاری آنها تاثیر به سزایی داشته است، همان طور که از نام رادیاتور پره ای مشخص است ، هر پره به صورت تفکیک شده قابل مشاهده است ولی بدنه ی رادیاتورهای پنلی به صورت یک پنل یک پارچه می باشد.
ترجیح هر کدام از این موراد از نظر زیبایی ظاهری کاملا به سلیقه ی شخصی شما بستگی دارد . در یکسری از مقالات بر زیبایی ظاهری و یک پارچگی رادیاتور پنلی تاکید شده است ،اما شرکتی مثل آنیت که به تولید کردن رادیاتور دکوراتیو مشهور است، انواع رادیاتورهای دکوراتیو پره ای تولید کرده است و نمیتوان صد در صد نتیجه گرفت که یک پارچگی عامل زیبایی است. اما مزیت قابل توجه دیگری دارد که به خصوص برای خانومهای خانه دار جالب توجه است: تمیز کردن آسان و سریع است!
مشخصا تمیز کردن یک سطح صاف و یک دست راحت تر از تمیز کردن درزهای نزدیک به هم است.

مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از نظر مقاومت در برابر پوسیدگی:
به طور کلی آلمینیوم از فولاد در مقابل پوسیدگی و زنگ زدگی مقاوم تر است ، اگر رادیاتور سوراخ شود که به ندرت پیش می آید ، ولی خوب با گذشت مدت زمان طولانی بالای ۷-۸ سال گاهی ممکن است با این مشکل مواجه شوید، در رادیاتور پره ای به راحتی می توانید همان یک پره را عوض کرده و از همان رادیاتور قبلی استفاده کنید. و یا در صورت نیاز پره های بیشتری به رادیاتور خود اضافه کنید تا فضا گرمتر شود.
اما زیاد خود را در این مورد نگران نکنید،شرکتهای سازنده سعی کرده اند با تکنولوژیهای پیشرفته و استفاده از چند روکش عایق و رنگهای الکترو استاتیک پودری ، رادیاتورهای پنلی فولادی را در برابر پوسدگی مقام تر کنند. به طوری که به راحتی همه ی شرکتهای تولید کننده ۱۲ سال گارانتی را برای محصولات خود در نظر گرفته اند. مدت زمانی طولانی تر از گارانتی رادیاتورهای پره ای!
مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از نظر مقاومت در برابر ضربه:
رادیاتور پنلی از جنس فولاد تولید می گردد و رادیاتور های پره ای از جنس آلومنیوم می باشد .مشخص هست که مقاومت فولاد به نسبت آلومنیوم بیشتر می باشد.
که همین امر منجر به این شده که اکثر رادیاتور پنلی از مدت زمان گارانتی بیشتری برخوردار می باشند. مدت زمان گارانتی رادیاتور پنلی به طور معمول ۱۲ سال و مدت زمان گارانتی رادیاتور پره ای معمولا ۱۰ است.
مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از نظر حرارتی یا میزان گرمادهی:
آلومینیوم که در رادیاتور پره ای استفاده می شود ، رسانای گرمای بهتریست ولی میزان پخش گرما به موارد متعددی وابسته است و در رادیاتورهای پره ای که همه با آلمینیوم ساخته شده اند هم می توان میزان گرمادهی متفاوت پیدا کرد .
میزان گرمادهی رادیاتور پره ای بین ۱۰۰ تا ۱۳۵ کیلوکالری بر ساعت است. ولی رادیاتورهای آلومینیمی با مقدار گرمادهی ۲۲۰ کیلوکالری بر ساعت نیز موجود هستند .
اما میزان گرما دهی در رادیاتورهای پنلی به تعداد و ارتفاع کنوکتور به کار رفته در بدنه ی آنها بستگی دارد. شما می توانید رادیاتورهایی با ۳ کانکتور(کانال هوا ) و یا رادیاتورهایی با کانکتور بلندتر تهیه کنید تا از میزان گرمادهی بیشتری برخودار شوید. و لی فروش رادیاتورهایی با دو کانکتور به علت قیمت مناسب تر بسیار بیشتر است و ظاهرا پاسخگوی نیاز گرمایشی خانه ها در زمستان نیز می باشد ، چون این دسته بسیار پر فروش است.
حتی در مدلهای دو کانکتور یا اصطلاحا تیپ ۲۲ هم ارتفاع کنوکتور متفاوت است و میزان گرمادهی بر حسب همان ارتفاع کم و زیاد می شود. در مشخصات فنی رادیاتور ها این مورد را چک کنید.
به طور کلی می توان نتیجه گرفت راندمان گرمایی رادیاتورها پنلی و پره ای خیلی با هم متفاوت نیست ولی اینکه میزان گرمادهی مدلهای مورد نظر را در سایزهای یکسان با هم مقایسه کنید مطمئن تر است. در مشخصات فنی همه ی مدلها میزان گرمادهی آنها بر حسب کیلوکالری بر ساعت مشخص شده است.
مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از نظر وزن:
جنس رادیاتورهای آلومینیومی از نوع آلومینیوم خشک است ، به علت وزن سبک ، رادیاتور آلومینیومی به راحتی قابل نصب بر روی دیوار است.
مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از جهت تعمیر و ارتقاء و بازیافت:
در اردیاتور های پره ای قابلیت تعویض و اضافه کردن پره در صورت خراب شدن و همچنین امکان تعمیر پره وجود دارد. و یا اگر احتیاج به گرمای بیشتری داشتید می توانید تعدادی پره اضافه کنید و طول رادیاتور پره ای را افزایش دهید.
رادیاتور های قدیمی و اسقاطی پره ای قابل فروش و بازیافت هم هستند .
مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از جهت سازگاری با پکیج ها و موتورخانه ی مرکزی:
در کاتالوگ تمامی مدلها و تمامی برندها قید شده است که با انواع سیستمهای گرمایشی سازگارند ولی کارشناسان ما بر اساس تجربه در یافته اند که:
چون جنس مبدلهای داخل پکیج از مس می باشد، از نظر شیمیایی رادیاتور پره ای که از جنس آلمینیوم است با مس واکنش شیمیایی نشان می دهد و تولید گاز هیدروژن می کند و این گاز باعث خوردگی بدنه ی رادیاتور می شود و همین طور نیاز به هواگیری بیشتری می باشد.
اما جنس رادیاتور های پنلی که فولادیست با مبدل مسی داخل پکیجها سازگار است. بنابر این قطعا اگر سیستم گرمایشی شما پکیج دیواری می باشد از رادیاتور پنلی استفاده کنید.
مقایسه ی رادیاتور پره ای و پنلی از نظر حجم ابگیری در یک متر مربع:
حجم آبگیری در رادیاتور پنلی از رادیاتور پره ای کمتر است که البته نمیشود گفت که اینها نسبت به هم مزیت خاصی محسوب می شوند.
مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از نظر نصب:
رادیاتور پره ای به دلیل وزن سبک نصب آسانی دارد و فشار کمتری به دیوار و لوله ها وارد میسازد.
احتمال شکستگی یا لب پر شدن رادیاتور پره ای هنگام نصب بسیار بالا است.
همین طور با کم کردن پره ها در فضاهای کوچک هم قابل نصب است.
ولی فرآیند نصب رادیاتورهای پنلی آسان تر است، همچنین لوازم نصب داخل جعبه می باشد.
مقایسه ی رادیاتور پنلی و پره ای از نظر نیاز به هواگیری:
در رادیاتور پره ای هوای بیشتری تولید میشود و بیشتر نیاز به هواگیری پیدا می کنند.
به طور کلی می توانیم مزایای رادیاتور های پره ای و پنلی و معایب آنها را برای شما لیست کنیم:
مزایای استفاده از رادیاتور پانلی فولادی:
- قیمت کمتر
- عدم نیاز به هواگیری مداوم
- همخوانی مواد فولاد با مس پکیج که مانع خوردگی مس پکیج و تولید گاز هیدروژن می شود.
- کوچکتر بودن و در نتیجه جا گیری کمتر در خانه و افزایش فضای منزل
- یکپارچه بودن
- مستحکم بودن در اثر ضربه
- صاف بودن سطح وعدم جذابیت آن برای کودکان
- هزینه نصب کمتر
- راحتی در نصب
- گرمای مطلوب تر به دلیل گرمای تابشی بیشتر(گرم کردن افراد و اشیا)
معایب رادیاتور پنلی فولادی:
- نمی توانید طول آنرا به دلخواه تنظیم کنید
- کمی وزن آن سنگین تر است
مزایا رادیاتور پره ای آلومینیومی :
- امکان تعویض و اضافه نمودن یک تا چند پره رادیاتور
- ضریب هدایتی بیشتر(نه گرمادهی بیشتر)
- امکان فروش رادیاتورهای معیوب و اسقاطی
- سبک بودن
- نصب در هر فضایی، اندازه قابل تنظیم
- نصب در هر شرایط آب وهوایی
- تنوع طرح و قالب
معایب رادیاتور پره ای آلومینیومی:
- رادیاتورهای پره ای احتیاج به فضای بیشتر دارند.
- برای تولید گرمای یکسان در مقایسه با رادیاتور پانلی،
- مصرف انرژی بیشتر و زمان گیر بودن و سیاه کردن دیوارهایی که بر روی آن نصب می شود.
- سختی نصب آن و عدم هماهنگی آلومینیوم با مس پکیج که پیش تر راجع به آن بحث شد.
در نهایت می توانید با مراجعه به صفحات هر کدام از این رادیاتورها، جزئیات بیشتری را با هم مقایسه کنید . ما در ۴۰۳۰ تهویه از با کیفیت ترین و معتبرترین برندها رادیاتورهای خود را تامین کرده ایم. می توانید با خیال راحت بر اساس بودجه و سلیقه تان خرید کنید.
آخرین نظرات